MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının Amacı: Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Motorlu Araçlar Sektörü: Her şeyin tekerleğin icadıyla başladığı otomotiv sektörü; yedek parça, akaryakıt, servis, sigorta, ulaşım gibi sektörlerle olan yakın ilişkisi dolayısıyla lokomotif bir sanayi dalıdır. Hatta gelişmekte olan ülkeler için adeta “anahtar” sektör olarak tanımlanabilir.
Türkiye'deki motorlu araçlar sektörü, üretimde ulaşılan kalite süreci ve yüksek verimlilik nedeniyle uluslararası pazarlar için yeni bir üretim merkezi hâline gelmiş bulunmaktadır. Yatırımlar sonucu üretime geçilen yerli elektrikli otomobilin de etkisi ile sektörde, her geçen gün teknolojiye, insan kaynaklarına, bilgiye ve kalite eğitimine daha fazla yatırım yapılmaktadır.
Okulumzda Alanın Altında Yer Alan Dallar
Otomotiv Elektromekanik:
Motorlu araçlar üzerindeki mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Bu alanda yetişen öğrenci;
-Motorlu araçların elektrik, elektronik ve elektromekanik sistemlerinin arızalarının tespitini, onarımını, ayarlarını ve bakımını yapar
-Motorlu araçların hareket kontrol sistemlerinin arızalarının tespitlerini, onarımlarını, ayarlarını ve bakımlarını yapar.
Otomotiv Gövde: Motorlu araçların gövdesi üzerindeki bölümlerinin onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Bu alanda yetişen öğrenci;
-Aracın panel, gövde ve şasi onarım işlemlerini, otomotiv gövdesi üzerindeki trim parçalarının ayarlarını yapar,
-Araç gövdesi üzerinde sac şekillendirme ve birleştirme işlemlerini yapar.
Motorlu araçlar teknolojisi alanı istihdam alanları:
Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı diğer meslek alanlarına göre daha çok iş kolunu (Oto elektrikçi, frenci, oto lastikçi, oto servis, traktör servis v.b) bünyesinde bulundurmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz bir çok iş kolundan kendine uygun olanda uzmanlaşabilmektedir.
Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Otomotiv servisleri,
2. Otomotiv bakım ve onarım atölyeleri,
3. Otomotiv fabrikaları,
4. Otomotiv satış noktaları,
5. İş makineleri bakım ve onarım atölyeleri,
6. Tarım (Ziraat) makineleri bakım ve onarım atölyeleri vb.
yerlerde çalışabilirler.
Alanımız mezunlarına diploması ile birlikte işyeri açma belgesi de verilmektedir. Bu belge aynı zamanda ustalık belgesi olarak da sayılmaktadır. Daha sonra mezunlar Mesleki Eğitim Merkezlerinden kursa katılarak eğitici ustalık belgesi de alarak yanında çırak ve kalfada çalıştırabilmektedir.
İşbirliklerimiz:
Okulumuz gelişen teknolojiye uyumlu eğitim vermek, öğrencilerin iş hayatına uyumunu arttırmak, işveren ile öğrenciyi bir araya getirmek, iş güvenliği kurallarına uyumlu çalışmayı desteklemek gibi bir çok olumlu etkilerinden dolayı sektörün önde gelen firmaları ile protokolleri hayata geçirerek, atölye uygulama derslerini servislerde vermektedir. Bu doğrultuda SARAR TOYOTA ve ASİL MOTORLU ARAÇLAR FİRMALARI ile işbirliğimiz sürmektedir.
Adres:
Gökmeydan Mahhallesi Kağıthane Sokak No 51 ODUNPAZARI / ESKİŞEHİR
Telefon
0 222 237 57 25/26 okul Pansiyonu 0 222 237 57 28 ( Tel Belgegeçer )